Menü Bezárás

Szentestétől Vízkeresztig avagy 12 Szent Éjszaka

Szentesetétől Vízkeresztig az úgynevezett 12 szent éjszaka alatt végzett meditáció segít felkészülni az előtted álló újesztendő erőinek minél harmonikusabb működtetésében. Lényegében a Nap útján megtalálható csillagképek csillagerőinek üzenetét, esszenciáját segít befogadni, megérezni, megismerni. Az „amint fent, úgy lent” elv alapján ugyanis ezek az erők benned, bennünk vannak, amint ezt felismered, képes leszel a rád ható kozmikus csillagerőket saját életed minőségének emelésére használni. Ráadásul az év végi hajrában lehetőséget adsz magadnak Én-időre.

Én úgy tapasztaltam, hogy ezt a meditációs gyakorlatot az éjjeli órákban végezve mélyebb érzékelést és megnyílást élhetek át, de természetesen saját magadhoz igazítva máskor is végezheted. Az eredeti gyakorlathoz képest a megerősítéseket, a mantrákat belső-felső sugallatra kibővítettem. Itt szintén nincs semmi kőbe vésve, nyugodtan formáld saját lelked szerint, éberen figyelve önmagadban meg fogod érezni, hogy melyek azok a fényerők, amelyek Téged jobban megszólítanak. A mantrák egy része szándékosan kérdés formájában került megfogalmazásra, szabadon hagyva ez által a kozmikus erőknek a megnyilvánulást. Lehetőség szerint törekedj arra, hogy ne a válaszvárásra koncentrálj, hanem csak szabadon közvetítsd ki a kérdésben foglalt tartalmat, tudatosítva azt, hogy a Mindenség számodra is megadatott.

Igazából egyszerű a gyakorlat, gyújts gyertyát, mécsest, ülj le kényelmesen, lehetőség szerint egyenes háttal. Hunyd le a szemed, és lélegezz nyugodtan. Nem szükséges erővel változtatnod a megszokott légzéseden, csak lélegezz, és figyeld meg légzésedet. Önkéntelenül is lassulni fog, engedd meg magadnak a nyugodt ki- és belégzést. Tudatosítsd magadban, hogy minden rendben van, figyeld meg gondolataidat, érzéseidet, ha esetleg ezeket zavarónak érzed, képzeld el, hogy kifújod őket magadból és vizualizáld, ahogy fénnyé változva szétoszlanak. Néhány ki- és belégzés után lásd magad egy kedvenc helyeden, ez lehet bármilyen hely, ahol szívesen tartózkodsz, ahol nyugalomban és békességben, biztonságban érzed magad. Képzeld el, ahogy Földanya szívéből egy fényszálon keresztül életerő sugárzik lábaidon keresztül a testeidbe, majd a koronacsakrádon keresztül a csillagerők fénye ömlik rád, mint egy zuhatag. Lásd, ahogy a fényerők átfényesítik mindig az adott testrészedet, és mond el a mantrát 12x. Úgy mond, ahogy Neked jól esik, mondhatod magadban is, hangosan is, félhangosan. Minden este további testrész átfényesítéssel, és a hozzá tartozó mantra elmondásával bővül a gyakorlat, vagyis mindig elismétled az előző megerősítéseket is. Így a 12. éjjelen már teljes fényben sugározva látod önmagad, és az összes mantrát mondod el. Tartsd meg a fénnyel töltött állapotot ameddig jól esik, engedd meg magadnak a csillagerők minél teljesebb megélését, felismerését, és tudatosítsd magadban, a meditáció végeztével a befogadott fény továbbra is részed marad, magaddal hozod éber tudatállapotodba is. Amikor úgy érzed, hogy készen állsz mozgasd meg tagjaidat és lassan nyisd ki szemeidet, légy éber és tudatos.

Tudom ez, most egy kicsit hosszúnak és macerásnak tűnik, de hidd, el belejössz, és az élmény, amit a csillagerők energiáinak befogadása ad elképzelhetetlen lehetőségekhez juttat hozzá. Természetesen nem kell elhinned, tegyél egy próbát és tapasztald meg a Fény Szeretetének Bölcsességét önmagadban, lelked újjászületésén keresztül.

12 Szent Éjszaka Meditáció

December 26. Halak – Lábfej – „Én hiszek” Mi lenne, ha megengedném magamnak a teljes érzékelést?

December 27.  Vízöntő – Lábszár – „Én keresem az újat” Mi lenne, ha megengedném magamnak az összefüggések megértését?

December 28. Bak – Térdek – „Én rendet teremtek” Mi lenne, ha megengedném magamnak a jelenlétet és a termékeny megvalósítást?

December 29. Nyilas – Combok – „Én tudok” Mi lenne, ha megengedném magamnak az isteni fényüzenetek befogadását, a szellemi varázslást?

December 30. Skorpió – Nemi szervek – „Én meghalok, de feltámadok” Mi lenne, ha megengedném magamnak szakrális energiáim termékeny uralását?

December 31. Mérleg – Csípő tájéka – „Én megmérek, kiegyenlítek és összekapcsolok” Mi lenne, ha megengedném magamnak a fénnyel teli kapcsolódást önmagamhoz?

Január 01. Szűz – Alsó hasi tájék – „Én dolgozom és szolgálok” Mi lenne, ha elfoglalnám a helyem a létezésben?

Január 02. Oroszlán – Szív és gerinc – „Én uralom” Mi lenne, ha megengedném magamnak ösztönerőim és a kozmikus erők szívvel lélekkel való működtetését?

Január 03. Rák – Mellkas – „Én érzek” Mi lenne, ha megengedném magamnak a szeretet szentségének teljes megélését?

Január 04. Ikrek – Vállak – „Én gondolkodom” Mi lenne, ha megengedném magamnak a változás befogadását, a teljes megismerést? Mi lenne, ha megengedném magamnak lelkem útjának felvállalását?

Január 05. Bika – Nyak – „Én birtoklom alkotó erőimet” Mi lenne, ha megengedném magamnak teremtő, alkotó energiáim működtetését a megvalósításért?

Január 06. Kos – Fej – „Enyém a szellemi erő” Mi lenne, ha megengedném magamnak a szellemi-érzelmi-cselekedeti egységet, egyensúlyt?